Gesteunde projecten 2013

Dankzij jullie talrijke aanwezigheid tijdens de Summertaste editie van 2013 hebben we 5538 euro kunnen inzamelen. Dit geld hebben we gebruikt om drie goede doelen te steunen.

Als eerste project wouden we graag Ilke steunen. Dit moedig Dudzeels meisje was vorig jaar aan het strijden tegen een zeldzame en agressieve hersentumor. We hebben 1000 euro gestort op de rekening die opgericht is ter ondersteuning van de behandeling van Ilke en het Kinderkankerfonds. We hebben ondertussen goed nieuws ontvangen van de ouders. De behandeling lijkt aan te slaan en tumor blijft voorlopig stabiel.

 

 

De rest van het geld hebben we verdeeld over twee lokale Filippijnse organisaties. Een van die organisaties genaamd ECPAT zet zich in tegen kinderprostitutie, kinderpornografie en mensenhandel voor seksuele doeleinden. Hun hoofdactiviteit bestaat uit het openhouden van een opvangtehuis waar ze de jonge slachtoffertjes een veilige thuis geven. ECPAT voorziet hen van basisbehoeften zoals begeleiding in het onderwijs, eten, onderdak en transport. Daarnaast helpen ze de kinderen via intensieve begeleiding met de verwerking van hun trauma en het terugvinden van hun zelfrespect. Op dit moment zorgen ze voor de opvang van 14 kinderen tussen 10 en 18 jaar.  Met het door ons gegeven geld kunnen ze twee maanden lang eten kopen voor de kinderen. Het budget dat daardoor vrijkomt zal hen meer ademruimte geven om nieuwe slachtoffertjes op te zoeken en te begeleiden. 

 

Daarnaast hebben we ook PROGRESO gesteund. Deze organisatie is onder andere bezig met een veelbelovend landbouwproject die boeren voorziet van goedkopere organische meststoffen. De zware tyfoon Haiyan heeft vorig jaar hun productiefaciliteiten volledig verwoest, maar dankzij de opbrengst van Summer Taste hebben ze nieuwe gebouwen kunnen plaatsen. Ze hebben zelfs hun productiecapaciteit kunnen verhogen waardoor ze nu nog meer boeren kunnen helpen. Zonder onze hulp ging dit nooit gelukt zijn en de organisatie is dan ook iedereen die Summer Taste gesteund heeft héél erg dankbaar.

Productieafdeling net na tyfoon

Productieafdeling geconstrueerd met onze hulp